Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Μακαρονάδα με τόνο

Μια εύκολη και πολύ γευστική συνταγή με τόνο.

Υλικά :
  •   1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
  •   1 κονσέρβα τόνο σε λάδι ελιάς
  • 1 χυμό ντομάτας 500 γρ.
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  •   ρίγανη
  • αλάτι
  •  πιπέρι
  • μαϊντανός
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα μακαρόνια περίπου 7 λεπτά για να «κρατάνε» λίγο.

Σάλτσα: Τρίβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε. Ρίχνουμε το χυμό της ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και λίγο νερό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει η σάλτσα σε δυνατή φωτιά για περίπου 15 λεπτά μέχρι να δέσει. Έπειτα, στραγγίζουμε τον τόνο, τον κόβουμε σε κομμάτια και τον προσθέτουμε στη σάλτσα.

Σερβίρουμε τα μακαρόνια βάζοντας από πάνω τη σάλτσα και αν θέλουμε συνοδεύουμε με τριμμένο τυρί.