Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Ψητές Πιπεριές γεμιστές με τυρί

Καλησπέρα σε όλες και σε όλους.
Θα ξεκινήσουμε με κάτι πολύ απλό και ταυτόχρονα νόστιμο ορεκτικό. Ψητές πιπεριές γεμιστές με τυρί. Πάμε να το δούμε.

Υλικά :
Καταρχήν επιλέγουμε τις πιπεριές που μας αρέσουν. Μπορεί να είναι οποιουδήποτε χρώματος ή ανάμικτες, αλλά όχι καυτερές.
Έπειτα διαλέγουμε το τυρί που επιθυμούμε και το τρίβουμε. Καλό είναι να βάλουμε  λίγο πικάντικο για δώσει μια ιδιαίτερη γεύση στο ορεκτικό μας.
Εκτέλεση :
Αφού πλύνουμε τις πιπεριές, τις βάζουμε ολόκληρες σε ένα ταψί και τις τοποθετούμε ψηλά στο φούρνο επιλέγοντας το πρόγραμμα grill. Τις αφήνουμε περίπου 4-5 λεπτά και μετά τις γυρνάμε, έτσι ώστε να πάρουν χρώμα στις δύο πλευρές και να μαλακώσουν.
Αφού μαλακώσουν τις βγάζουμε και τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Κόβουμε οριζόντια σχεδόν το μισό από το πάνω μέρος κάθε πιπεριάς (χωρίς όμως να το αποκόβουμε τελείως) και κάνουμε μία κάθετη σχισμή ώστε να ανοίξει. Αφαιρούμε όσα περισσότερα σπόρια είναι δυνατόν και τη γεμίζουμε με τόσο τυρί ώστε να μπορεί να κλείσει (όχι παραπάνω γιατί όταν λιώσει θα υπερχειλίσει). Τις βάζουμε στο πρόγραμμα του «αέρα» στους 250 βαθμούς για περίπου 5-6 λεπτά έως ότου λιώσει το τυρί. Εάν επιθυμείτε μπορείτε να προσθέσετε λίγη ρίγανη ή λίγο άνηθο.
Σερβίρουμε σε πιάτο και …. Καλή μας όρεξη!!!